veiling boekensteunen

RESULTAAT VEILING BOEKENSTEUNEN

DATUM ACTIVITEIT

Resultaat veiling ten voordele van 't Leeshuus.

Op zaterdag 23 januari werden bij veilinghuis De Wit in Oostende 27 kunstwerken geveild ten voordele van ’t Leeshuus. De kunstenaars ontvingen een boekensteun en bewerkten dit voor ’t Leeshuus tot een exclusief kunstwerk.

’t Leeshuus bracht 27 kunstwerken onder de virtuele hamer. Er werden 24 werken verkocht, 4 werken blijven nog even in het bezit van ’t Leeshuus om alsnog verkocht te worden. Zo goed als alle kunstwerken werden voor het dubbele van de inzetprijs verkocht. Alle kunstwerken samen betekenen voor ’t Leeshuus een steun van 4.009 euro.

Eric Vanden Abeele, veilinghuis De Wit: “Het resultaat mag zeker als een succes beschouwd worden. De werken werden aangekocht door zowel kunstverzamelaars als sympathisanten van ’t Leeshuus. Het was de eerste maal dat ik een veiling achter gesloten deur moest organiseren, dus het was extra spannend dit keer. Maar alles is vlot verlopen. We werkten met zeven telefonisten en er volgden een 500-tal mensen online de veiling waarbij in real-time geboden kon worden. We zijn tevreden dat ’t Leeshuus via deze samenwerking een duwtje in de rug krijgt.”

Raf Bronselaer, coördinator ’t Leeshuus: “Het is hartverwarmend te zien dat zoveel mensen promotie gemaakt hebben of deelnamen aan de veiling. Dit betekent voor ’t Leeshuus niet enkel een financiële ademruimte maar het doet bovenal deugd aan het hart.

Bea De Rouck, coördinator publiekswerking: “We kunnen nu voor even onze plannen verder waarmaken. Onze literaire activiteiten of de interviewreeks Zet-Je-Nére organiseren we voorlopig online. De eerste Zet-Je-Nére vorige week met Sebastien De Waele was alvast een succes. De volgende sessie staat gepland op 4 februari. 

De veiling gemist en toch nog interesse om een kunstwerk aan te kopen? 

Er zijn nog 4 werken te koop. 

Meer info: + 32 465 07 61 25

 

Koen 
Koen Vanmechelen
‘LABOVO’

bookends, Ethiopian religious book, glass egg

“Lezen begint met door de bomen het bos proberen te zien. Met de botten door de woordenbrij ploeteren totdat je het ritme te pakken hebt en de woorden ook jou bij de lurven pakken. Het leesproces is als een kuiken dat door de eierschaal moet, op zoek naar vrijheid en de juiste plaats om te groeien. In dit werk rust een glazen ei op een religieus boek uit Ethiopië, de bakermat van de menselijke soort. Het ei dat zelf het boek is en ook de lezer openbreekt. Vandaar dat het transparant is. Er kan vanalles uitkomen. We weten nog niet wat, maar we zijn zeker dat het iets verbluffends zal zijn. Vandaar de naam LABOVO: het werk in het ei, tevens een verwijzing naar het gelijknamige kwartier in het park van Koen Vanmechelens LABIOMISTA.”

rick_frank

Rick de Leeuw en Frank Ryckeboer
‘De wraak van de letterzetter’

Twee boekensteunen met gecombineerde techniek. Hout, verf, pentekening, tekst

 "De letterzetter is een kever die zich nestelt onder de schors van naaldbomen en daarmee de sapstroom onderbreekt. De patronen die daardoor op de bast verschijnen, doen aan vroege boekdrukkunst denken. Veel van die dode bomen worden tegenwoordig verwerkt tot papier." (Frank Ryckeboer)

 

ilse

Ilse Selhorst

‘Met verve’
Twee boekensteunen. Acryl en inkt op papier, epoxy

 

VERKOCHT

 

 

 

WilliamWilliam

William Phlips

‘ZINK’ en ‘mermaid’
Twee boekensteunen. Collagetekening, mixed media en begeleidend schrijven